Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
Catalogus
Vollkorn quiche
scroll down

Cook­ing­Ca­trin en de pel­letkachel met oven: een culi­naire ont­dekkingsreis

De Oostenrijkse foodblogster Catrin Ferrari-Brunnenfeld alias cookingCatrin maakte een lekker vuurtje in onze DOMO BACK-pelletkachel.

Knapperig, sappig, luchtig - vers uit de oven smaakt gewoon het best. De DOMO BACK met geïntegreerde oven brengt vrienden en familie samen, want samen koken en eten verenigt. CookingCatrin is hier ook van overtuigd. Voor de foodblogster en -styliste draait alles om koken en bakken. Ze heeft nu haar eigen kookstudio en staat nationaal en internationaal bekend om haar moderne interpretaties van traditionele gerechten. Ze nam onze uitnodiging aan en stelde de DOMO BACK op de proef. Samen met het "Team RIKA bakt", RIKA-medewerkers die haar passie delen, heeft ze twaalf recepten speciaal voor onze DOMO BACK aangepast.

Zimtschnecken frisch aus dem Pelletofen mit Backfach
Perfect voor de brunch: cookingCatrins heerlijke kaneelbroodjes uit de DOMO BACK.

Een oven naar haar smaak

Twee dagen lang kookte en bakte cookingCatrin met de DOMO BACK. "Ik ben nog nooit zo ontspannen geweest in de keuken", vertelt de blogster enthousiast over het rustgevende effect van de stralingswarmte, "en kijken naar de vlam is iets heel bijzonders," voegt ze eraan toe. De heerlijke geur van een zelfgemaakte pizza hangt nu in de lucht: een zomerse versie met verse groenten, licht en gezond. "De warmte in de oven maakt de pizzabodem - gebakken op het laagste rooster - extra knapperig, het smaakt heerlijk", zegt cookingCatrin enthousiast over de temperatuurverdeling in de oven. Trouw aan het motto "het oog wil ook wat", had ze de pizza een finishing touch gegeven, waardoor het een echt kunstwerk werd. Haar oog voor detail en voor esthetiek worden weerspiegeld in al haar culinaire creaties. Overigens kun je op Catrins blog www.cookingcatrin.at talloze gerechten van haar vinden.

Ingenieus, energiebesparend en leuk - dat is de samenvatting van Catrin na de twee dagen met de DOMO BACK. De warmte gebruiken voor de oven en niet alleen de temperaturen ervan, maar de hele oven via internet of zelfs met de stem (via Amazon Alexa) bedienen was meer dan geniaal en uiterst praktisch. Na 30 minuten opwarmen is de oven al klaar voor gebruik. Met de slimme bediening kan de oven bijvoorbeeld onderweg naar huis worden opgewarmd. Ze kende alleen houtovens uit haar jeugd - maar die zijn in de verste verte niet te vergelijken met de moderne technologie van vandaag, zoals ze al snel ontdekte.

cookingCatrin in Aktion
CookingCatrin maakt bladerdeegtaartjes klaar.

Twaalf gezonde recepten

Vers bereide regionale ingrediënten liggen cookingCatrin en het "Team RIKA bakt" net zo na aan het hart. En daarom smaken de gerechten uit het RIKA-receptenboekje nog beter. Hieronder geven we een van onze favoriete recepten mee om te proberen: de zomerpizza.

RIKA Rezeptheft
RIKA Rezeptheft

ZOMERPIZZA met erwten, groenten & mozzarella

Ingrediënten voor het deeg:
500 g bloem voor pizzadeeg (Typ 1000)
200 ml lauw water
20 ml olijfolie
20 g verse gist
1 tl suiker
2 tl zout

Ingrediënten voor de toppings:
150 g erwten
2 el tomatenpuree
3-4 el water
Pizzakruiden
1 el olijfolie
100 g kerstomaten (mix)
1 wortel
Zout en peper
400 g mozzarella

Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng het water, de olijfolie, de gist, de suiker en het zout, voeg toe aan de bloem in de kom en kneed tot een luchtige deeg. Dek het deeg af en laat het ongeveer 20 minuten rusten. Rol het vervolgens dun uit op een met bloem bestrooid oppervlak, trek het met de handpalmen uit elkaar en draai het deeg steeds meer in één richting.
Meng de tomatenpuree met water tot een gladde massa. Roer de pizzakruiden erdoor. Smeer een dunne laag op het uitgerolde deeg. Laat ongeveer één tot twee centimeter van de rand vrij. Besprenkel de pizza met een beetje olijfolie. Halveer of snijd de kerstomaatjes. Schil de wortelen. Schil dunne reepjes met een dunschiller. Beleg de pizza met de tomatenhelften en wortelreepjes. Breng op smaak met zout en peper en leg op de bakplaat.
Bak de pizza in de voorverwarmde oven op het laagste rooster gedurende ongeveer 20 minuten. Voeg vijf minuten voor het einde de ontdooide erwten toe en laat verder bakken. Haal uit de oven en garneer met de kaas.

(De baktijden en temperaturen hebben betrekking op de DOMO BACK.)

Sommerpizza aus dem Pelletofen mit Backfach: besonders knusprig
Knapperig: cookingCatrins zomerpizza met erwten, groenten & mozzarella
Team RIKA backt
Team RIKA bakt: Katharina Aigner, Alejandra Cortes-Lede, Julia Neubacher, Sarah Gugic (vlnr)
Kategorie Actueel
RIKA

RIKA

Contactformulier

Door te klikken op "Verzenden" geeft u toestemming dat uw contactgegevens worden opgeslagen en verwerkt in overeenstemming met onze gegevensbeschermingsregels.

Uw bericht is succesvol verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas werkte de verzending van uw verzoek niet. Probeer het alstublieft opnieuw.