Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
Catalogus

HOUTKACHEL

WE HOUDEN HET GRAAG TRADITIONEEL. EEN KLASSIEK FLIKKEREND VUUR ZORGT VOOR EEN GEZELLIGE SFEER.

HOUTKACHELS EN HUN VOORDE­LEN

Van het natuurlijke vlammenbeeld tot het typische geknisper van brandend hout: een houtkachel spreekt alle zintuigen aan.

WAT IS EEN HOUTKACHEL?

De houtkachels werken met houtblokken die handmatig worden toegevoegd. De verbranding en de luchttoevoer worden handmatig of automatisch geregeld.

+ VERSCHILLENDE KACHELMODELLEN

De houtkachels zijn er in verschillende uitvoeringen: klein, rond, draaibaar, ruimte-luchtonafhankelijk, met een kookplaat of bakcompartiment, warmteopslagpakket of speksteenbekleding.

+ HOUT ALS BRANDSTOF

Hout is een regionaal beschikbare, hernieuwbare brandstof en daarom geldt het als hernieuwbare energie. De hoeveelheid koolstofdioxide die wordt opgenomen en afgegeven is ongeveer dezelfde, waardoor hout klimaatneutraal is.

HOE WERKT EEN HOUTKACHEL?

Houtblokken toevoegen, de kachel aansteken, de luchttoevoer regelen en de aslade af en toe ledigen - dat is essentieel om een houtkachel goed te laten werken.

+ INTELLIGENTE VERWARMING

De RIKATRONIC-technologie maakt de bediening van de kachel zo comfortabel, efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk. Het hele verbrandingsproces wordt volledig automatisch geregeld en het maximale wordt uit de houtblokken gehaald. Afhankelijk van het model vindt zelfs de ontsteking automatisch plaats. De Eco-stand verlengt ook de brandtijd voor kleine hoeveelheden hout.

+ HANDMATIG BIJVULLEN

De houtblokken worden handmatig toegevoegd. Afhankelijk van het kachelmodel wordt het optimale tijdstip voor het toevoegen van de houtblokken weergegeven. Dit systeem vermijdt hoog houtverbruik door te vroeg hout bij te vullen en het doven van het vuur door het bijvullen uit te stellen.

WAT ZIJN DE VOORDE­LEN VAN EEN HOUTKACHEL?

De houtkachels creëren een unieke sfeer en kunnen zowel handmatig als, dankzij de nieuwste technologie, volledig automatisch worden bediend.

+ WARMTE VOELEN

Het harmonieuze vlammenbeeld en het rustgevende geknisper creëren een onovertrefbare sfeer. De aangename stralingswarmte zorgt voor heel bijzondere feelgoodmomenten.

+ ERGONOMISCHE BEDIENING

Met de eenhandsbediening op ergonomisch hoogte kunt u de kachel gemakkelijk en comfortabel bedienen.

+ RUIMTE SNEL OPWARMEN

De houtkachels worden sneller warm en vullen de kamer binnen zeer korte tijd - ongeveer 15 tot 30 minuten - met een aangename warmte. Ze zijn de perfecte aanvulling op vaak trage centrale verwarmingssystemen.

+ LANGE WARMTEOPSLAG

Dankzij het optionele warmteopslagpakket geven sommige kachelmodellen nog langer een aangename warmte.

Niet gevonden wat u zocht?

Het overzicht met al onze kachels geeft u een idee van de meest uiteenlopende modellen en hun specifieke kenmerken. Veel browseplezier!