Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
Catalogus

PELLET­KACHEL

WE HOUDEN HET GRAAG SIMPEL. EEN GEZELLIG VUUR MET AUTOMATISCH COMFORT.

PEL­LETKACHELS EN HUN VOORDE­LEN

Een pelletkachel combineert de sfeer van een traditionele houtkachel met de nieuwste technologieën en een maximaal gebruiksgemak.

WAT IS EEN PEL­LETKACHEL?

De pelletkachels worden volledig automatisch verwarmd met houtpellets en zien eruit als een klassieke houtkachel. Het vlammenbeeld is discreter en het knisperende vuur is minder hoorbaar.

+ VERSCHILLENDE KACHELMODELLEN

De pelletkachels zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende modellen: rond, vierkant, met zijpanelen in natuursteen of met een geïntegreerd bakcompartiment. Afhankelijk van het model varieert het verwarmingsvermogen tussen 2,5 en 10 kW en is het geschikt voor kleinere als voor grotere ruimtes.

+ PELLETS ALS BRANDSTOF

Pellets worden gemaakt van hout en bijproducten van houtzagerijen, zijn regionaal verkrijgbaar en ecologisch verantwoord. Ze hebben een zeer hoge calorische waarde en worden schoon en stofvrij opgeslagen in zakken. Eenmaal gevuld in het pelletreservoir worden ze volautomatisch naar de verbrandingskamer getransporteerd.

HOE WERKT EEN PEL­LETKACHEL?

Alle RIKA-pelletkachels kunnen onafhankelijk van de ruimtelucht werken. Alle processen verlopen volledig automatisch. Daardoor zijn ze comfortabel, zuinig in verbruik en milieuvriendelijk.

+ VOLAUTOMATISCHE BEDIENING

Het verbrandingsproces in pelletkachels vereist geen manuele controle - van het toevoegen van de brandstof tot de luchttoevoer, alle processen worden automatisch uitgevoerd. Deze zijn geoptimaliseerd om altijd het maximum uit de brandstof te halen en een minimale uitstoot te veroorzaken.

+ GROTE PELLETRESERVOIRS

De pelletreservoirs van de RIKA-pelletkachels kunnen tot 50 kg pellets bevatten voor een bijzonder lange werking. De grote openingen maken het bijvullen gemakkelijk. Tijdens de verwarmingsmodus worden de pellets continu via een vijzel in de verbrandingskamer gebracht.

WAT ZIJN DE VOORDE­LEN VAN EEN PEL­LETKACHEL?

De pelletkachels verwarmen bijzonder efficiënt en emissiearm en kunnen intuïtief worden bediend. Ze zijn duurzaam, vormvast en luchtdicht.

+ EENVOUDIGE BEDIENING

De pelletkachels kunnen worden bediend via touch display, online via smartphone of via spraak met de Alexa voice service, waar en wanneer dan ook. Onder andere de verwarmingstijden kunnen worden geprogrammeerd of de gewenste kamertemperatuur en warmteafgifte worden ingesteld.

+ STILLE WERKING

Door de continue pellettoevoer met traploze aandrijving, de optimale verbranding en het ontbreken van een convectieventilator wordt het geluid tot een minimum beperkt.

+ MEERMAALS DEZELFDE WARMTE GEBRUIKEN

Dankzij de RIKA MULTIAIR-technologie kan de warme convectielucht naar maximaal twee andere aangrenzende kamers worden gebracht. Eenvoudig, efficiënt en stil.

+ MINIMAAL ONDERHOUD

Dankzij het kantelproces van de branderkorf wordt de as automatisch in de aslade geledigd. Het gepatenteerde ruitspoelsysteem voorkomt vuiligheid op de kijkruit en beperkt zo het schoonmaakwerk tot een minimum. De pelletkachel kan gemakkelijk worden gedemonteerd en opnieuw gemonteerd indien u verhuist.

+ MILIEUVRIENDELIJKE VERWARMING

Niet alleen het gebruik van de hernieuwbare brandstof hout in de vorm van pellets, maar ook de geavanceerde pellettechnologiëen beperkt de emissies tijdens het verbrandingsproces tot een minimum.

Niet gevonden wat u zocht?

Het overzicht met al onze kachels geeft u een idee van de meest uiteenlopende modellen en hun specifieke kenmerken. Veel browseplezier!