Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
Catalogus

onze filosofie

EEN ONDERNEMING MET VISIE

Een kachel is meer dan ‘zomaar’ een verwarmingsbron.

Het brengt familie en vrienden samen, beïnvloedt de sfeer in onze leefruimten en helpt ons om het alledaagse leven achter ons te laten. De gezelligheid van het vuur maakt van uw huis een thuis – en dat is precies onze slogan. We bouwen niet enkel kachels, we creëren levenskwaliteit.

Vanaf het allereerste begin hebben we onze klanten geboeid met stilistisch vertrouwen, solide vakmanschap en passie voor details. Wij combineren de modernste en milieuvriendelijkste productietechnologie met een individueel design. Uniek en overtuigend, emotioneel en functioneel.

Wij denken graag nog een stap verder en integreren nieuwe ideeën. Waarom zou het niet mogelijk zijn om een kachel eenvoudigweg te besturen met je stem, of met één druk op de knop te ontsteken, pellets en hout te combineren, meerdere ruimtes tegelijk te verwarmen of de kachel ook als oven te gebruiken? Onze kachels combineren de oeroude, gepassioneerde en verlangde eigenschappen van vuur - geïnterpreteerd in een eigentijds licht en aangepast aan onze moderne levensstijl.

We zijn trots op onze geschiedenis en producten, op onze wortels en onze openheid voor nieuwe dingen.

Oorsprong in Oostenrijk

Naast deze gecombineerde vakkundige vaardigheid, vinden we in Oostenrijk echter vooral de diepe persoonlijke band met hout, natuur, traditie en gezin, die nodig is voor de ontwikkeling en productie van onze kachels.

Every­thing that makes us is in every sin­gle one of our stoves.

Karl Riener, Eigenaar en CEO van RIKA

KARL RIENER TIJDENS HET INTERVIEW

Meer dan 60 jaar geleden richtte Karl Riener senior de onderneming op. Tegenwoordig is RIKA een van de bekendste kachelfabrikanten van Europa en toonaangevend op het gebied van kwaliteit en innovatie. Een echt Oostenrijks familiebedrijf.

RIKA staat voor Riener Karl, de naam van uw vader, en ook uw naam. Waarvoor staat RIKA nog meer?
Natuurlijk voor een familiebedrijf met traditie. Van de ene generatie op de andere. En met de hele familie. Als merk staat RIKA voor veel passie voor alles we doen. We staan voor een echt beleefde verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid voor onze klanten en medewerkers, maar ook voor de natuur en de komende generaties.

RIKA staat natuurlijk ook voor kachels van de allerbeste verwarmingskwaliteit.
Oppervlakkig bekeken klopt dat. Maar ik zeg altijd: We verkopen niet alleen maar kachels. Wij bieden levenskwaliteit. Want warmte is maar één aspect. De sfeer die wordt geschapen als het vuur knettert, de geur van hout, het design van het object, maar ook de kennis om duurzaam en innovatief te verwarmen, dat alles maakt van een RIKA-kachel veel meer dan een warmtebron.

Uw motto is: „Het vuur van Oostenrijk“. Wat bedoelt u daar precies mee?
Dat heeft veel facetten. Aan de ene kant geeft het duidelijk aan waar we vandaan komen, wat de verwachting van een bepaalde kwaliteit schept. Aan de andere kant staat vuur ook voor passie. En juist in Oostenrijk vinden we gezelligheid, design, ambachtelijk handwerk, traditie en familie erg belangrijk. We houden van onze natuur, die we beschermen, we zijn vindingrijk. Dat zijn allemaal waarden die ook voor RIKA gelden. En onder ons: met het koude jaargetijde zijn we hier van oudsher toch ook zeer goed bekend.

U betrekt uw materialen en steen van over de hele wereld, maar de productie vindt plaats in Oostenrijk. Is dat een principiële keuze?
Heel duidelijk. Hier beschikken we eenvoudig over alle ambachtelijke vaardigheden die we nodig hebben voor een RIKA-kachel. Maar daarin speelt natuurlijk ook een gevoelselement mee. Hier zijn we thuis, hier zijn we geworteld. En onze mentaliteit, onze cultuur en ons waardenpatroon zit in elke kachel die we maken.

Over onze onderneming

RIKA Innovative Ofentechnik GmbH telt tot de toonaangevende aanbieders van kwalitatief hoogwaardige open haarden en is marktleider bij pelletkachels in het Duitstalige gebied.

RIKA is in 1951 in Micheldorf in Opper-Oostenrijk opgericht en wordt als familiebedrijf door Karl Riener als tweede generatie geleid.
Het enthousiasme voor kachels heeft als achtergrond om een stuk levenskwaliteit te scheppen. De belofte om continu nieuwe maatstaven te zetten op het gebied van kwaliteit, innovatie en design, resulteert in een voortdurende verdere ontwikkeling van kachels qua vorm en functie en heeft geleid tot een breed productieaanbod aan open haarden, pellet- en combinatiekachels, verwarmingsinzetstukken evenals design-haarden.
Door de jarenlange ervaring bij het maken van kachels en door productinnovaties zoals de eerste pelletkachel in Europa geldt RIKA als pionier in de branche. Met het keurmerk "Green Innovation" verplicht RIKA zich op het gebied van duurzaamheid tot het vrijwillig aanhouden van alle eisen en tot certificatie volgens de strengste internationale richtlijnen.
RIKA is onder meer beloond met de wereldwijd belangrijkste milieuprijs, de Energy Globe Award, geeft intussen werk aan meer dan 300 medewerkers en beschikt over een internationaal winkelnetwerk.