Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
Catalogus

COMBI­KACHEL

WE ZIJN FAN VAN VEELZIJDIGHEID. OF HET NU HOUTBLOKKEN OF PELLETS ZIJN - ONZE COMBIKACHELS KUNNEN BEIDE AAN.

COM­BIKACHELS EN HUN VOORDE­LEN

Een combikachel, ook bekend als hybride kachel, werkt op houtblokken en pellets. Hij combineert dus alle voordelen van een hout- en pelletkachel en biedt de grootst mogelijke onafhankelijkheid.

WAT IS EEN COM­BIKACHEL?

Een combikachel is de beste keuze als u zich niet wilt binden aan één brandstof en u het comfort van beide verwarmingsmethoden wilt hebben.

+ ONAFHANKELIJKE & FLEXIBELE VERWARMING

De combikachels zijn veelzijdig en voldoen aan alle eisen: ze kunnen worden gebruikt met pellets of houtblokken, met of zonder elektriciteit, handmatig of volautomatisch. Zij passen zich te allen tijde flexibel aan alle wensen en eisen aan.

+ HOUT- EN PELLETKACHEL IN ÉÉN

Een traditionele, klassieke houtkachel met de heel bijzondere sfeer, het geknisper van brandend hout in combinatie met het bedieningscomfort van de pelletmodus - dat is wat combikachels onderscheidt.

HOE WERKT EEN COM­BIKACHEL?

Om over te schakelen van houtblokken naar pellets is het niet nodig de kachel om te schakelen of om te bouwen.

+ OMSCHAKELING TUSSEN HOUTBLOKKEN EN PELLETS

De combikachels kunnen worden gebruikt als houtkachel of als pelletkachel. Ze hebben een volledig automatische brandstofherkenning: als het hout opgebrand is, schakelt de kachel automatisch over op pellets.

+ AUTOMATISCHE LUCHTTOEVOER

De regeling van de verbrandingslucht bij combikachels gebeurt altijd volledig automatisch, of het nu om houtblokken of pellets gaat. Dit maakt verwarming bijzonder efficiënt en milieuvriendelijk.

WAT ZIJN DE VOORDE­LEN VAN EEN COM­BIKACHEL?

De combikachels combineren alle RIKA-innovaties en kenmerken van de brandstof hout en pellets.

+ STILLE WERKING

Tijdens de pelletmodus wordt het geluid tot een minimum beperkt door de permanente pellettoevoer met traploze aandrijving, de optimale rookgasgeleiding en het ontbreken van een convectieventilator.

+ MINIMAAL ONDERHOUD

Het automatische asverwijderingssysteem en de geoptimaliseerde ruitspoeling voor een schone kijkruit op lange termijn zorgen voor weinig onderhoud.

+ MEERMAALS DEZELFDE WARMTE GEBRUIKEN

Met RIKA MULTIAIR kan de verwarmde lucht naar maximaal twee extra, aangrenzende kamers worden gebracht. Zo kunt u gemakkelijk en comfortabel drie kamers tegelijk verwarmen.

+ EFFICIËNTE VERWARMING

Een aangename warmte met het laagste brandstofverbruik maken combikachels zuinig en milieuvriendelijk. De innovatieve verbrandingstechnologie van RIKA haalt steeds het maximum uit pellets en houtblokken.

+ EENVOUDIGE BEDIENING

In de pelletmodus kan de combikachel worden bediend via touch display, online of zelfs met de stem. Maar ook bij gebruik van houtblokken is de bediening eenvoudig: het optimale tijdstip voor het toevoegen van brandstof wordt aangegeven en de luchttoevoer wordt volledig automatisch geregeld.

Niet gevonden wat u zocht?

Het overzicht met al onze kachels geeft u een idee van de meest uiteenlopende modellen en hun specifieke kenmerken. Veel browseplezier!