Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
Catalogus
Gesellig gemuetlich web2
scroll down

Bosvakantie in de Duitse Rame­nai met de RIKA LOOK kachel

De Ramenai. Dat is een bosvakantie. Midden in het Boheemse Woud in de streek Mühlviertel staan op een kleine open plek tien rustieke houten hutten. Zeven daarvan zijn uitgerust met RIKA-kachels - voor heel bijzondere feel-good-momenten, vooral wanneer het buiten frisjes begint te worden.

De hutten van het Boheemse wouddorp in Opper-Oostenrijk doen in hun eenvoud en traditionele bouw denken aan vervlogen tijden, aan die van de bosboeren en houthakkers. En ze hebben charme. Günter Hofbauer, gastheer in de Ramenai, heeft hier zijn idee van teruggetrokken, mindful leven gerealiseerd. Hout zo ver het oog reikt: binnen en buiten, zorgvuldig bewerkt, met veel aandacht voor detail. Gedempte, natuurlijke kleuren, zachte stoffen en veel licht zorgen ervoor dat het interieur tegelijkertijd nuchter, romantisch en modern oogt.

Houtkachel LOOK: authentiek vuur voor een tastbaar levensgevoel

We hebben voor de LOOK kachel gekozen omdat die onze bedrijfsfilosofie belichaamt: Het is ongedwongen, eerlijk en maakt onze huisjes echt gezellig, zegt Günter Hofbauer. Bovendien hoort verwarming met hout gewoon bij een bosvakantie en heeft het al een zeer lange traditie in het Boheemse Woud. Al in de 18e eeuw werd Wenen voorzien van hout uit het Boheemse Woud door middel van een speciaal aangelegd kanaal.

Als welkomstgeschenk is er naast het culinaire "Waldler Pakket" ook een doos brandhout in alle hutten die met de RIKA LOOK zijn uitgerust. En hoewel de hutten ook verwarmd worden met een centrale vloerverwarming op pellets, laat bijna geen enkele gast de gelegenheid voorbijgaan om de RIKA LOOK aan te leggen. "De aangename stralingswarmte en het rustgevende geknetter van de vlammen maken van de LOOK de oase van rust in onze hutten", zegt Günter Hofbauer, die zich bewust is van het positieve effect van kachels op het algemene welzijn van de gasten.

Stijlvol en harmonieus: de inrichting getuigt van esthetische gevoeligheid.
Stijlvol en harmonieus: de inrichting getuigt van esthetische gevoeligheid.
Er zijn nauwelijks rustigere plaatsen om uw vakantie door te brengen. Alleen al het inademen van de heldere boslucht is pure ontspanning.
Er zijn nauwelijks rustigere plaatsen om uw vakantie door te brengen. Alleen al het inademen van de heldere boslucht is pure ontspanning.

Aan het werk - zelfs op vakantie

De gasten van de Ramenai zijn allemaal natuurliefhebbers. Het hakken van kleine stukjes hout met een bijl of het halen van hout uit de brandhouthut is voor de meesten van hen een tamelijk exotische bezigheid, die vooral bij mannen populair is. Het vuur aansteken en houtblokken toevoegen is ook een van hun favoriete bezigheden. Wie zin heeft in wat meer fysieke inspanning, kan zijn kracht, evenwicht en behendigheid bewijzen in het bijbehorende hoge touwenparcours. Naast de "natuur"-beleving worden ook sport en cultuur niet verwaarloosd met tal van aanbiedingen in de directe omgeving van het Waldler dorp. Wat je ook kiest, thuiskomen aan het eind van de dag is waarschijnlijk het beste...

De hutten zijn uitgerust met een
De hutten zijn uitgerust met een "Schwarze Kuchl". Zwarte fornuizen zoals in de oude keukens van boerderijen vroeger.

Over Günter Hofbauer

Günter groeide op in het Boheemse Woud en was tot 2009 op expeditie over de hele wereld: als berg- en skigids beklom hij de hoogste toppen. Klimmen was zijn passie en de drijfveer voor de bouw van zijn touwpark in Ulrichsberg. De Ramenai was zijn volgende project van een "op avontuur gericht huis", zoals hij het noemt, dat hij samen met zijn gezin runt.

Günter Hofbauer

Fotos: © Ramenai

Kategorie Actueel
RIKA

RIKA

Contactformulier

Wij behandelen uw gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de overdracht van uw persoonlijke gegevens aan onze RIKA-dealers.

Uw bericht is succesvol verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas werkte de verzending van uw verzoek niet. Probeer het alstublieft opnieuw.