Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
Catalogus
Produktion öfen
scroll down

2022: een jaar vol super­latieven

In 2022 worden de moeilijkste productieomstandigheden en een buitengewone groei van de kachelindustrie opgevangen door de uitbreiding van de productievestiging in Adlwang.

De afgelopen twee jaar steeg reeds de vraag naar RIKA-kachels in heel Europa, maar in 2022 wordt het absolute hoogtepunt bereikt. De productie draait op volle toeren en het aantal werknemers is sinds 2020 met een derde toegenomen. De omstandigheden voor deze enorm snelle groei bleken echter uiterst moeilijk. De wereldwijde economische impact sinds het begin van de coronapandemie in 2020 is nog verergerd door de oorlog in Oekraïne en laat zich sterk voelen, met name in de toeleveringsketens, de beschikbaarheid van goederen en de prijzen, die nu bijna alle sectoren treffen.

Tomislav Dramac, RIKA Production: "We worden dagelijks op de werkvloer uitgedaagd. We krijgen steeds nieuwe informatie waarop we snel moeten reageren. De dynamiek van onze toch al zeer complexe omgeving lijkt soms overweldigend."


RIKA investeert miljoenen euro's

De enorme productieverhoging in deze context kon enkel worden gedragen door de buitengewone inzet van de RIKA-medewerkers dankzij de meest innovatieve arbeidsprocessen en een grote flexibiliteit. In 2023 wordt de productie nog verhoogd door de uitbreiding van de productielocatie in Adlwang. In slechts zes maanden tijd werd er meer dan 2.000 m² bijgebouwd, waardoor niet alleen de verzending en de logistiek nog efficiënter kunnen worden gestructureerd, maar ook twee extra assemblagelijnen kunnen worden opgestart. Daardoor creëert RIKA, een van de grootste regionale werkgevers, talrijke nieuwe groene banen.

Peter Schwarzenbrunner, RIKA-productiesite in Adlwang: "De uitbreiding van de site werd parallel met de reguliere productieactiviteiten en binnen een zeer korte tijd uitgevoerd. We zijn hier erg trots op en kijken ernaar uit om onze productiecapaciteit vanaf 2023 aanzienlijk te kunnen verhogen."
Zubau Adlwang
Het nieuwe gebouw in Adlwang werd uitgevoerd in samenwerking met het architectenbureau ARKFORM. Het energieconcept is bijzonder overtuigend: de volledige productiefaciliteit is klimaatneutraal, wordt verwarmd met regionale biomassa (houtsnippers) en produceert zelf ongeveer 80 % van de benodigde elektriciteit met behulp van een fotovoltaïsch systeem.
Kategorie Bedrijf
RIKA

RIKA

Contactformulier

Wij behandelen uw gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de overdracht van uw persoonlijke gegevens aan onze RIKA-dealers.

Uw bericht is succesvol verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas werkte de verzending van uw verzoek niet. Probeer het alstublieft opnieuw.