Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
Catalogus

U bent een

combikacheltype

HANDIGE INFORMATIE OVER COMBIKACHELS

Welke kachel past het beste bij u: een houtkachel of een pelletkachel? Ook als u niet kunt of wilt kiezen, heeft RIKA de ideale oplossing voor u: de combikachel.

Duaal verwarmingssysteem

Met een combikachel kunt u verwarmen op zowel hout als pellets. U kunt gemakkelijk wisselen van warmtebron, ook als de kachel al aan het verwarmen is.

Hout als brandstof

Open haarden werken op brandhout. Dat moet u zelf in de kachel stoppen. Het houtverbruik hangt af van de gewenste temperatuur en de grootte van de ruimte. De kwaliteit van het brandhout is rechtstreeks van invloed op het verwarmingsvermogen. Droog brandhout brandt het best. Daarom is het belangrijk dat u brandhout op een droge, goed geventileerde plaats bewaart. U kunt de benodigde hoeveelheid brandhout voor een dag het beste de dag van tevoren in de woonkamer leggen. Zo kan het hout extra goed drogen.

Pellets als brandstof

We maken onze pellets van onbehandeld hout. Ze bevatten ontzettend weinig water, waardoor ze goed branden en verwarmen. Het pelletreservoir heeft een inhoud van ongeveer 30 kg, wat genoeg is voor 2 zakken pellets. De vijzelmotor voert de pellets in de verbrandingskamer in, waar de kachel ze vervolgens elektrisch aansteekt. In tegenstelling tot brandhout kan de kachel de verbrande pellets zelf opruimen. U hoeft dus niets met de hand op te ruimen.

De luchttoevoer bij combikachels

Combikachels hebben tijdens de verbranding een stabiele toevoer van frisse lucht nodig. Dat kan de lucht in de kamer zelf zijn, maar de kachel kan de benodigde lucht ook van buiten naar binnen zuigen:

  • Bij een kamerluchtafhankelijke kachel komt de lucht uit de kamer waarin de kachel zelf staat. U moet dan zorgen voor goede ventilatie en een stabiele toevoer van zuurstof.
  • Bij een kamerluchtonafhankelijke kachel wordt de lucht via een leiding van buiten naar binnen gezogen.

Stralingswarmte en opslagmassa

Een kachel geeft op twee manieren warmte af: convectie en straling. Bij convectie wordt de koude lucht verwarmd, terwijl de stralingswarmte juist de oppervlakken en voorwerpen verwarmt waarmee de warmte in aanraking komt. Stralingswarmte levert dan ook een gelijkmatige kamertemperatuur en een aangenaam kamerklimaat op.

De hoeveelheid stralingswarmte hangt af van de beschikbare opslagmassa. Die wordt in kilogrammen aangeduid en geeft aan dat de kachel ook nog warmte vasthoudt en afgeeft als het vuur al is gedoofd. De hoeveelheid stralingswarmte wordt groter bij een ommanteling van natuursteen.

INDUO II schwarz steinweiss

Deze technologieën passen bij u

COMBIKACHEL

Optional

COMBIKACHEL

Met een combikachel kunt u verwarmen op zowel hout als pellets. U kunt gemakkelijk wisselen van warmtebron, ook als de kachel al aan het verwarmen is:

  • automatische brandstofherkenning
  • asverwijderingssysteem
  • touch display
  • snelle ontsteking
Meer
RIKATRONIC3

Optional

RIKATRONIC3

De RIKATRONIC3 elektronische sturing zorgt voor een automatische regeling van de verbranding en de toevoer
van de verbrandingslucht.

  • verwarmen gemakkelijk gemaakt
  • bespaar door de eco-modus
  • efficiëntie regeling en meer
Meer

Onze aanbevelingen

De volgende kachelmodellen voldoen het meest aan uw eisen.