Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
Catalogus
Schneeschuhwanderung b lodge
scroll down

Time out with a view

Om nieuwe energie op te doen en veel tijd door te brengen in zijn geboorteland Oostenrijk, bouwde de Belg Gerdy Biesbrouck voor zichzelf en zijn gezin een vakantiehuis in Kirchbarch (Karinthië), de B-Lodge. Sinds kort verhuurt hij het ook aan toeristen.

Het zijn dierbare jeugdherinneringen aan zijn vakanties met de hele familie die Gerdy altijd nauw verbonden hebben gehouden met Oostenrijk. Hij houdt van de regio rond Kirchbarch, de mensen hier en hun cultuur, en hij waardeert de natuur en de rust. Om de mooie familietraditie voort te zetten en op de lange termijn een plek van evenwicht te creëren met zijn veeleisende professionele leven als ondernemer in België, besloot hij hier zijn eigen vakantiehuis te bouwen.

Bewust regionaal

Een groot deel van de gebruikte bouwmaterialen, zoals het hout voor de gevel van de B-Lodge, komt rechtstreeks uit de regio en ook voor de bouw zelf heeft hij voornamelijk lokale vakmensen ingezet. "Veel kleine dingen dragen ook bij aan het grote geheel", vertelt Gerdy over zijn inspanningen om de regionale economie te stimuleren. Hij ontwierp het meubilair zelf en maakte het in zijn eigen atelier - zelfs de wastafels maakte hij met de hand. Met de RIKA STEP-kachel integreerde hij niet alleen een extra Oostenrijks kwaliteitsproduct in zijn lodge, maar bracht hij vooral een aangename warmte en sfeer in het woongedeelte. De efficiënte, zuinige werking en het tijdloze, moderne design, dat perfect bij zijn meubelen past, overtuigden Gerdy meteen. Het enthousiasme van zijn gasten voor de kachel is groot, wat hem natuurlijk bijzonder gelukkig maakt.

B-Lodge
Woongedeelte met balkon in B-Lodge
Gerdy
Gerdy: „De vlammen zien dansen is fascinerend en creëert een diep gevoel van innerlijke rust. Het geeft de kamer een gezelligheid waar we elke keer weer van genieten!“

Avontuur en recreatie

Sinds de opening van B-Lodge in 2022 komt Gerdy ongeveer elke twee maanden een paar dagen naar Oostenrijk. Of het nu in de lente, zomer, herfst of winter is - in elk seizoen heeft de B-Lodge een bijzondere charme. De regio rond Kirchbarch biedt ook tal van recreatieve activiteiten.

Gerdy nodigde ons uit om zijn vakantiehuis zelf te ervaren en een ontspannende dag in Kirchbarch door te brengen. Vijf RIKA-medewerkers namen deze uitnodiging graag aan en trokken zonder aarzelen hun sneeuwschoenen aan. Van de herfst tot de lente is sneeuw in de Gailtaler en Karnische Alpen gegarandeerd en dat heeft het team geweten tijdens een uitgebreide sneeuwwandeling op de Plöckenpas. Volledig uitgeput verheugden ze zich op een gezellige middag in de B-Lodge en ze werden niet teleurgesteld: een stijlvolle, moderne inrichting, een huiselijke sfeer, veel hout en een fantastisch uitzicht over Kirchbarch wachtten hen op. De kachel was snel aangestoken - daar zijn ze tenslotte professionals in - en zo gunden ze zichzelf een korte adempauze voor het gezellige vuur. Na een paar rondjes "Mens erger je niet", waarbij een glas wijn of twee nodig was, sloten ze de dag af met een lekker diner samen.

B-Lodge
Het uitzicht vanop het balkon van de B-Lodge is indrukwekkend, zelfs bij slecht weer.
B-Lodge
Het vuur wordt snel aangestoken en de voeten worden opgewarmd.
B-Lodge
Het spelletje "Mens erger je niet" ging er behoorlijk heftig aan toe. Een glas wijn na afloop zorgde terug voor een gemoedelijke sfeer.
B-Lodge
Ze sloten een gezellige dag in Karinthië af met een lekker diner.


Conclusie: De B-Lodge is de perfecte plek voor familie en vrienden, voor quality time, om te ontspannen en los te laten - en we zijn blij dat een van onze RIKA-houtkachels er kan bijdragen aan de gezellige sfeer. Wij danken Gerdy en zijn gezin voor hun gastvrijheid en wensen hen nog vele ontspannende tijden in Karinthië!

www.b-lodge-kaernten.com

Kategorie Referenzen
RIKA

RIKA

Contactformulier

Wij behandelen uw gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de overdracht van uw persoonlijke gegevens aan onze RIKA-dealers.

Uw bericht is succesvol verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas werkte de verzending van uw verzoek niet. Probeer het alstublieft opnieuw.