Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
Catalogus
Woidhaisl de 4
scroll down

Rust en com­fort in de Duitse Woid­haisl-chalets

De Euler Neuschönau-chalets die in 2021 werden geopend in het Nationaal Park Beierse Woud belichamen de cultuur en geschiedenis van de regio, die altijd al gekenmerkt werd door hout. Geen wonder dat houtkachels hier een heel bijzondere rol spelen.

Het nieuwe natuurhotel met zijn zes "Woidhaisl"-chalets staat voor levensvreugde, zorgeloosheid, natuurlijkheid en duurzaamheid. Dit wordt ook weerspiegeld in de architectuur en de gebruikte bouwmaterialen - en vooral in het interieurontwerp. Steen, glas en sparren- en dennenhout komen rechtstreeks uit de regio en geven zowel een rustiek als een modern karakter.

In elke chalet zorgt de LOOK-kachel voor warmte en comfort. Voor de architect Albert Koeberl stonden het effect van het oervuur op het algemene welzijn en het duurzame aspect centraal. Het charmante ontwerp en de eenvoudige bediening hebben geleid tot de keuze voor de LOOK. De handmatige, milieuvriendelijke verwarming met hout, een regionaal beschikbare hernieuwbare grondstof, maakt deel uit van het totaalconcept van deze toevluchtsoord gewijd aan ontspanning, comfort en welzijn.

woidhaisl
"Je gediend voelen" zorgt voor de nodige ontspanning om het dagelijkse leven achter je te laten.

Het beste uitzicht voor romantische momenten

"Onze gasten genieten graag samen op de bank met een glas wijn van het gezellige vuur", zegt Daniela Mautner, die Landgasthof Euler in 2019 van haar oom overnam en het nu samen met het Naturhotel en de chalets Woidhaisl runt. "In de koudere periodes wordt de houtkachel bijna dagelijks gebruikt", voegt ze eraan toe. Zelf ziet zij het feit dat het venster niet vuil wordt en dat de kachel zeer gemakkelijk te reinigen is als de grote voordelen van de LOOK. De bodemplaat, die bijzonder goed past bij de stalen poten van de LOOK, en het op maat gemaakte, in kleur afgestemde rookgaskanaal vullen elkaar perfect aan en maken de kachel des te mooier.

Woidhaisl
Het hout en het vuur creëren een gezellige sfeer.

Ook RIKA Premium Partner Siegfrid Freund is trots op zijn bijdrage aan dit succesvolle project. Samen met zijn team plande en installeerde hij de kachels in de chalets.

"Als RIKA-specialist in het Beierse Woud waren wij zeer verheugd met deze bestelling. De samenwerking met de opdrachtgever en de architect werd zeer gewaardeerd en het resultaat spreekt voor zich!" Siegfried Freund

Freund GmbH, Waldkirchen

Woidhaisl
De gevel van het Naturhotel weerspiegelt op bijzondere wijze het landschap van het Nationaal Park Beierse Woud.

www.euler-neuschoenau.de

Architectuur: koeberl doringer architektur
www.koeberl-doeringer.com

(c) Euler Neuschönau

Kategorie Referenzen
RIKA

RIKA

Contactformulier

Wij behandelen uw gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de overdracht van uw persoonlijke gegevens aan onze RIKA-dealers.

Uw bericht is succesvol verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas werkte de verzending van uw verzoek niet. Probeer het alstublieft opnieuw.