Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
Catalogus
Kachilodge Nightshots1 Jay Chen
scroll down

RIKA ver­warmt futur­is­tisch luxe kamp op de zoutvlak­te van Bolivië

In het midden van de Boliviaanse zoutvlakte staat een luxe kamp voor avonturiers. In deze unieke toeristische attractie zorgen de pelletkachels RIKA LIVO en DOMO voor aangename temperaturen en een heel bijzondere feelgood-factor, vooral 's nachts.

In het zuidwesten van Bolivia ligt de grootste zoutvlakte op aarde. Met een oppervlakte van 10.582 vierkante kilometer is de "Salar de Uyuni" bijna even groot als Vlaanderen. Ontelbare avonturiers en reizigers bewonderen natuurspektakels zoals stomende geisers, cactuseilanden en zwermen flamingo's aan de voet van de Tunupa vulkaan.

In mei 2019 is hier nog een toeristische attractie geopend, de Kachi Lodge. Het luxekamp bestaat uit verschillende witte koepels waarvan de oppervlakken zijn onderverdeeld in platte driehoeken. Om de kwetsbare bodem van de zoutvlakte te beschermen, rusten de koepels op houten platforms die met elkaar verbonden zijn door een halfrond wandelpad en zo ook tijdens het regenseizoen toegankelijk blijven.

Kachi Lodge in Bolivia: verwarmd met RIKA pelletkachels.

Wiskundige elegantie te midden van een onwerkelijk landschap

Door hun natuurlijke vorm passen de witpootkreeftjes perfect in hun omgeving. De vakwerkconstructie van de koepels volgt het zogenaamde geodetische principe van de Amerikaanse architect Richard Buckminster Fuller. Het ongewone ruimtelijke concept biedt talrijke voordelen op het gebied van stabiliteit, lichtinval en luchtcirculatie. Daarom heeft het op veel mensen een bijzonder aangenaam en uitnodigend effect. Binnen biedt de lodge het comfort van luxe hotelkamers: Warme kleuren, sfeervolle verlichting en veel hout zorgen voor een stijlvolle en even gezellige sfeer. Door de grote raamopening kunnen de gasten overdag het landschap en 's nachts de sterrenhemel bewonderen. De verwarming gebeurt met de innovatieve pelletkachels LIVO en DOMO van RIKA's Zwitserse premiumpartner Batifeu.

Het hoofdkantoor van Batifeu is gevestigd in Collombey-Muraz in het kanton Wallis. Dankzij de regionale ligging, een kwalitatieve en prachtige presentatie van het volledige productgamma en een uitzonderlijke verkoopstrategie is Batifeu sinds 2016 uitgegroeid tot één van de sterkste partnerbedrijven van RIKA. Als leverancier van volledige diensten, van levering, montage en service tot onderhoud, zorgde Batifeu ook voor de complexe logistiek van het vervoer naar Bolivia en de installatie ter plaatse.

Indrukwekkend uitzicht in de Kachi Lodge.
RIKA pelletkachels verwarmen luxe kamp op de zoutvlakte van Bolivia.
Warme nachten in de zoutwoestijn van Bolivia dankzij de RIKA pelletkachels.
Modern en traditioneel tegelijk: het interieur van de Whitepods in de Boliviaanse zoutwoestijn.
Kachi Lodge in de zoutwoestijn
RIKA pelletkachel verwarmt de White Pod in Bolivia's Kachi Lodge.


Foto's: (c) Kachi Lodge - Bolivia 2019; (c) amazing escape

Leer meer over de zoutvlakte "Salar de Uyuni" op wikivoyage.

Kategorie Referenzen
RIKA

RIKA

Contactformulier

Wij behandelen uw gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de overdracht van uw persoonlijke gegevens aan onze RIKA-dealers.

Uw bericht is succesvol verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas werkte de verzending van uw verzoek niet. Probeer het alstublieft opnieuw.