Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
Catalogus
Poujoulat header
scroll down

Kan­toor met een bij­zon­dere feel­go­od-sfeer

De pelletkachel RIKA DOMO zorgt voor aangename temperaturen en een huiskamergevoel voor het kantoorpersoneel van Poujoulat BeLux.

Bij Poujoulat BeLux, een fabrikant van schoorsteenkanalen in Nijvel, werd tijdens de recente renovatie van het kantoorgebouw een RIKA DOMO geïnstalleerd. Het personeel heeft het nu niet alleen lekker warm, het voelt zich ook thuis.

Stroomop en Poujoulat BeLux werken al jaren succesvol samen en zijn experts in verwarming. Van woongebouwen tot grote industriële bedrijven - Poujoulat BeLux heeft voor elk project de geschikte toepassing. Bij individuele verwarming ligt de nadruk voornamelijk op hout en pellets. Beide bedrijven dragen dezelfde boodschap uit aan de wereld: verwarmen met biomassa is de toekomst. In dat opzicht produceert Poujoulat BeLux sinds enkele jaren zelf biomassa in Frankrijk om de hoogste kwaliteit te garanderen en zo de uitstoot zo laag mogelijk te houden. Met hun knowhow ontwikkelen zij verwarmingssystemen voor een efficiënt en milieuvriendelijk gebruik.

DOMO
De DOMO als designelement en verwarmingssysteem.

Verwarming op kantoor - stilte, alsjeblieft!

Toen Poujoulat BeLux zijn renovatieplannen uit de doeken deed, was het al duidelijk dat ze de gasketel zouden uitschakelen. Het bedrijf wil ook intern overbrengen dat zijn hart klopt voor biomassa. Aangezien de gevels extra zijn geïsoleerd en de kantoren goed zijn afgesloten, volstaat de DOMO-pelletkachel als hoofdverwarming, zelfs in een koude winter. Met een verwarmingsvermogen van 10 kW verwarmt de DOMO in de eerste plaats de L-vormige kantoorruimte van 170 m² op de begane grond. Daarna bereikt ook voldoende warmte de gang. De verwarmingstijden en het vermogen zijn geprogrammeerd voor een constante kamertemperatuur van 22°C overdag en 15°C 's nachts. Daarom moet het pelletreservoir slechts 1 keer per week worden gevuld.

De belangrijkste reden om voor een RIKA-pelletkachel te kiezen, was dat deze bijzonder stil is. Dit was een doorslaggevend punt en een voorwaarde om iedereen geconcentreerd te laten werken. Tijdens de pauzes staan de werknemers graag rond de kachel, maken ze een praatje en genieten ze van de mooie, stille vlam en de aangename stralingswarmte. De pelletkachel scoort ook op esthetisch vlak, aangezien het eenvoudige ontwerp past bij de moderne, functionele inrichting. In combinatie met het rookgaskanaal, de gekleurde beugels en de wandafwerkingsplaat fungeert de kachel ook als uithangbord. Het laat zien dat hij niet alleen kan worden gebruikt als verwarmingssysteem, maar ook als een veelzijdig designelement.

DOMO
Pellets bijvullen gaat snel en gemakkelijk.

Nog 2 extra kachels op de planning

Het nieuwe verwarmingsconcept heeft zich bewezen - het is dus niet zo vreemd dat er bij het komende moderniseringsproject nog twee RIKA-kachels aangekocht zullen worden. Op de eerste verdieping van het gebouw bevindt zich het opleidingscentrum voor installateurs en planners, met lokalen voor theorie- en praktijkonderwijs. Dat zou ook verwarmd worden met een DOMO. In de inkomhal wordt de modulaire kachel CONNECT WOOD geplaatst, die met zijn aanbouwelementen voor een gezellige plek zorgt en zo het wachten aangenamer maakt. De samenwerking tussen Stroomop en Poujoulat BeLux kent dus gelukkig nog lang geen einde!

De DOMO verbindt: De koffiepauze wordt bij voorkeur voor de kachel doorgebracht.


copyright FORT 07

Kategorie Referenzen
RIKA

RIKA

Contactformulier

Wij behandelen uw gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de overdracht van uw persoonlijke gegevens aan onze RIKA-dealers.

Uw bericht is succesvol verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas werkte de verzending van uw verzoek niet. Probeer het alstublieft opnieuw.