Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
Catalogus
BLOG Nachhaltigkeit Header
scroll down

EUROPESE ECODE­SIGN-REGELIN­GEN

De Europese ecodesignrichtlijn is van kracht voor pelletkachels en houtkachels. Hierin staat dat deze kachels voortaan alleen nog maar op de markt mogen worden gebracht, als ze voldoen aan bepaalde energie-efficiënte eisen en emissiedrempelwaarden. Bij RIKA zijn duurzaamheid en milieubescherming altijd al belangrijke onderdelen van de bedrijfsfilosofie. RIKA-kachels voldoen daarom nu al aan het milieudesign*.

De ecodesign-richtlijnen zijn op dit moment voor circa 30 productgroepen in de EU van kracht. Houtkachels (productgroepen "Vaste brandstofketels" en "Individuele apparaten voor vaste brandstof") zijn in april 2015 per verordening geregeld. Emissiedrempelwaarden en eisen aan de efficiëntiegraad gelden vanaf 2020 voor centrale verwarmingen en vanaf 2022 voor alle individuele kachels die nieuw geïnstalleerd worden.

Ecodesign = milieuvriendelijker.

Tegen de achtergrond van de Europese doelen voor de klimaatbescherming moeten de negatieve effecten op het milieu van producten enerzijds worden beperkt. Anderzijds heeft de regeling op EU-niveau daarmee ook naar een volledig milieuvriendelijke productvormgeving - vanaf de fabricage tot de afvoer - evenals harmonisering van de interne Europese markt voor energieverbruik-relevante producten.

Energielabel

De richtlijn voor energieaanduiding is een andere centrale maatregeling ter ontsluiting van de Europese mogelijkheden voor energie-efficiëntie. Met het zogenaamde energielabel worden producten op de markt hiervoor aangeduid, grijze eenvoudiger te vergelijken en wordt de aandacht van de eindgebruiker hierop gevestigd. Ook hier overtuigt RIKA met bijzonder energie-efficiënte kachels. Met name de RIKA pelletkachels DOMO, MIRO en LIVO met energie-efficiëntieklasse A++ zetten onder de niet-watergeleidende kachels binnen de gehele branche tot nog toe nimmer bereikte maatstaven.

Meer gegevens daarover vindt u hier.

*Met uitzondering van REVIVO – Stand april 2021

Kategorie Duurzaamheid
RIKA

RIKA

Contactformulier

Wij behandelen uw gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de overdracht van uw persoonlijke gegevens aan onze RIKA-dealers.

Uw bericht is succesvol verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas werkte de verzending van uw verzoek niet. Probeer het alstublieft opnieuw.