Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
Catalogus
Header blog vereecken be
scroll down

1 kan­toor, 2 vol­wasse­nen, 4 kinderen en 3 pel­letkachels

Olivier Vereecken verhuisde vijf jaar geleden met zijn gezin naar een herenhuis in Waver, België. Op dat moment koos hij voor twee pelletkachels van RIKA omdat deze eenvoudig te bedienen zijn en zeer stil werken. Nu volgt de derde kachel.

Vier kinderen en twee volwassenen wonen in het statige huis, waarin ook het marketingbureau van Olivier Vereecken, FLOW STUDIO, is gevestigd. "Er is altijd leven in ons huis. Het is een komen en gaan, want we wonen en werken er. Het is een groot voordeel om verschillende kamers te hebben, verspreid over verschillende verdiepingen," zegt Olivier Vereecken. Hij vervolgt: "De gasketel is er nog steeds voor de energievoorziening, maar hij wordt al lang niet meer gebruikt. De reden hiervoor zijn natuurlijk de kosten. Maar ook het lagere rendement in vergelijking met een pelletkachel, om nog maar te zwijgen van de tijd die nodig is om hem in werking te stellen. Daarom hebben we gekozen voor twee RIKA-kachels. De keuken, de ontmoetingsplaats, wordt verwarmd door een RIKA CONNECT PELLET met MULTIAIR en onze woonkamer met een INTERNO. In minder dan twintig minuten bereiken we een kamertemperatuur van 22 graden."

Gezellige sfeer

De keuken is de plaats waar het gezin vaak samenkomt. 's Morgens is het al gezellig en warm, de beste omstandigheden voor een gezellig ontbijt. Maar Olivier ontvangt er ook graag zijn klanten, het aangename karakter wordt zeer gewaardeerd. "Mijn klanten genieten van de gezelligheid en de warmte die onze CONNECT PELLET uitstraalt. En ze zijn altijd verbaasd over hoe stil de kachel werkt," zegt Olivier tevreden. "De kachel ligt nooit langer dan een uur aan", voegt hij eraan toe, "en de warmte die via de MULTIAIR-buizen de eethoek bereikt, blijft zeer lang hangen."

Der modulare Pelletofen CONNECT PELLET mit MULTIAIR-Designauslass
CONNECT PELLET en MULTIAIR
De ruime leefkeuken, het middelpunt van het gezinsleven, wordt ook verrijkt door de pelletkachel CONNECT PELLET met MULTIAIR-functie, die de eethoek van extra warmte voorziet.

Puur cocoonen

Op de bovenverdieping bleek de INTERNO geschikt. Hij werd geïnstalleerd in een afgedankte open haard en werkt op pellets. De kachel onderstreept de charme van het oude gebouw en geeft het tegelijkertijd een moderne uitstraling. De jongste zoon van Olivier heeft van de kamer een speel- en creatieve ruimte gemaakt, hij voelt zich er erg op zijn gemak. Voor zijn ouders is het de ideale plek om te lezen, te ontspannen en te genieten van de warmte.

RIKA INTERNO
Ontspanningsruimte: De voormalige open haard werd technologisch gemoderniseerd met de INTERNO-pelletkachel zonder zijn charme te verliezen.
INTERNO
De INTERNO kan aan de voorzijde worden geopend en dus gemakkelijk met pellets worden gevuld.
Olivier vindt hier de nodige ontspanning en rust om zich te verdiepen in zijn boek.

Pelletkachel nummer 3

"In de toekomst willen we ons kantoor onderbrengen in een bijgebouw. Daarom hebben we bij onze dealer Michael Loits een derde pelletkachel besteld, een LIVO. We waren zeer tevreden met onze eerste aankoop, dus het was van bij het begin duidelijk dat we opnieuw voor een RIKA-kachel zouden kiezen," zegt Olivier, die al uitkijkt naar zijn nieuwe project. "Het oorspronkelijke project was echter niet evident. De grootte van het huis en vooral de hoge plafonds vormden een uitdaging. De tocht van de afzuigkap in de keuken was een andere moeilijkheid. Maar uiteindelijk was er nergens een drukverschil, de kachels werken perfect en de installatie is zeer professioneel uitgevoerd." Olivier is meer dan tevreden.

Voorstander van pellets

Olivier is enthousiast over pellets en beschouwt ze als het perfecte alternatief voor conventionele brandstoffen. Vooral voor iemand die in de binnenstad woont, zegt hij dat deze vorm van verwarming met hout ideaal is. "Het hele gezin houdt van onze pelletkachels, ze zijn gemakkelijk te bedienen, werken efficiënt en veilig - en de warmte en sfeer die ze creëren zijn gewoonweg uniek," zegt hij in zijn slotpleidooi voor pelletkachels.

Foto's: Copyright FORT 07

Kategorie Referenzen
RIKA

RIKA

Contactformulier

Wij behandelen uw gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de overdracht van uw persoonlijke gegevens aan onze RIKA-dealers.

Uw bericht is succesvol verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas werkte de verzending van uw verzoek niet. Probeer het alstublieft opnieuw.