Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
Catalogus
Praemie2
scroll down

Fed­erale pre­mie van 250 euro voor pel­lets

Belgische huishoudens krijgen, net zoals in andere landen, te maken met energieprijzen die serieus omhoog schieten. Om de energierekening betaalbaar te houden, besloot de federale regering op 16 september 2022 om enkele maatregelen in te voeren. Met een van die federale compensaties wordt er gedacht aan de mensen die met pellets verwarmen. Zij krijgen namelijk een eenmalige premie van 250 euro toegekend, de zogenaamde pelletcheque.

Er zijn echter enkele voorwaarden aan gekoppeld:

  • Pellets vormen de hoofdzakelijke verwarmingsbron van je hoofdverblijfplaats. Tweede verblijven komen dus niet in aanmerking.
  • Je ontvangt geen stookoliepremie noch kortingen op gas (wel basispakket elektriciteit mogelijk).
  • Je geniet geen sociaal tarief.
  • Tussen 1 juni 2022 en 31 maart 2023 bestel je minstens 500 kilo pellets in bulk of op een pallet bij je thuis. De aankoop van een paar zakken in een winkel wordt uitgesloten.
  • Je kan een bewijs van de bestelling en de betaling als bewijs voorleggen.

Vanaf 1 februari wordt het aanvraagformulier ter beschikking gesteld. Ofwel kan je online een formulier invullen via de website van de FOD Economie ofwel dien je per aangetekend schrijven een papieren aanvraag in. Uiterlijk 30 april 2023 kan je om de tegemoetkoming vragen. Personeelsleden van de FOD Economie kunnen nadien bij je langskomen om na te gaan of de kachel de enige verwarmingsbron is en/of er geen sprake is van fraude.

Kategorie Actueel
RIKA

RIKA

Contactformulier

Als u ons een bericht wil sturen, vul dan volgend formulier in a.u.b.

Door te klikken op "Verzenden" geeft u toestemming dat uw contactgegevens worden opgeslagen en verwerkt in overeenstemming met onze gegevensbeschermingsregels.

Uw bericht is succesvol verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas werkte de verzending van uw verzoek niet. Probeer het alstublieft opnieuw.